Караянчева от ГЕРБ попиля БСП: Постоянно се опитват да громят управляващите, но не им се получава! Нямат доблест…

Цвета Караянчева

„Не беше лесен парламент. Изпълнихме доста задачи, но по-голямата динамика и повечето законопроекти ще бъдат септември месец, защото програмата на правителството вече е готова и там има много сериозна законодателна дейност за съответните политики, които кабинетът ще води“, каза Цвета Караянчева, зам. – председател на 44-тото Народно събрание от ГЕРБ, цитирана от новини.бг.

„„В парламента бяхме в помощ на правителството със законодателните инициативи, които направихме. Знаете – променихме бюджета на Данък обществено осигуряване, вдигнахме пенсиите. Следва образованието като важен стълб от платформата на ГЕРБ, провеждането на съдебната реформа“, обясни зам. – председателят на 44-ия парламент. Цвета Караянчева иначе смята, че не се получава работата на опозицията. „Постоянно се опитват да громят управляващите, но не им се получава. В парламента сега има едно безумно говорене, а това не е конструктивният дух. Винаги съм казвала, че трябва да има една силна опозиция, но днешната според моята оценка, е много слаба“, заяви тя.

„Вижте колко олекват техните предсказания и поличби. Къде е този крах на държавата, който те предричат, при положение състоянието на хазната, оценките на европейските лидери. Те дори нямат доблестта да кажат браво на това правителство във връзка с наближаващото финализиране на договора с Македония“, добави Караянчева. Зам. – председателят на парламента напомни, че НС е публична институция и поясни: „Хората ни виждат. Дребните свади водят до омерзение и затова рейтингът пада. От всички политически сили зависи той да се повиши“. „Сега нека всички да си починем и да се съберем септември месец по-разумни и по-мъдри“, пожела Цвета Караянчева.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван.