Борисов с остър коментар за „Суджук гейт“: Аз се срамувам от такива депутати и ги изхвърлям, а БСП какво направи?

Бойко Борисов (7)

С остър коментар премиерът и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов проговори за аферата „Суджукгейт“ по време на събитие край Ямбол. Министър-председателят обясни, че не яде суджук, защото имал кръвно.

„Как БСП го обясниха, след като ме питате мен? Техният депутат, доказан, купил гласовете и за президентските, и парламентарните избори в Пловдивско, стои в парламента. Да, срам ме е от такива депутати като моя, но на мига партията го изрита отвсякъде. Питам – БСП и този депутат, който стои в парламента, питахте ли ги за чудовищното престъпление – купуване на гласове“, обърна се Борисов към журналистите, цитиран от „Актуално“.

И отрече името му да е свързано със скандала. Разпоредил съм разследване, никой не ни е хванал в престъпление, добави Борисов, според когото „всеки негодник може да си измисли всичко“. На въпрос дали съществува списък с фирми, от които се събират пари за ГЕРБ, премиерът отвърна, че ако бъдат подадени достоверни сигнали от такива пострадали фирми и бизнесмени, „ще бъдат изчистени всички до един, ако има такива“.
„Къде не се бият – в Германия, във Франция? Разбирате ли колко не им харесва ръстът в икономиката, няма безработица? Каква е алтернативата – БСП и ДПС, видяхме ги“ – с тези думи Борисов коментира вълната от престъпления в последната седмица, които се превърнаха и в основна тема на медиите у нас. Премиерът се оплака, че няма съдействие от страна на свидетели по някои от случаите. Той обаче каза и, че „не винаги това, което се вижда, е това, което е. Ще видите какви опорни точки се спускат – по оперативни данни стигаме до истината и тя е много различна от това, което медиите тиражират“. Борисов подчерта и, че сигурността на гражданите е гарантирана и че е разпоредил МВР да не бърза – когато разследванията свършат, полицията щяла да каже повече.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван.


За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ




Бюлетин


    Категории