Още го можеш, Мария! Легендарно постижение на 45-годишната Гроздева на европейското

7 Dni Sofia28.07.2017
мария гроздева

Легендарната Мария Гроздева спечели бронзов медал в коронната си дисциплина 25 метра пистолет на европейското първенство по стрелба, което се провежда в Баку (Азербайджан). Двукратната олимпийска шампионка завърши трета в силна конкуренция, като се размина с титлата на два изстрела.

Така тя потвърди заканата си да даде всичко от себе си, за да се класира за следващата Олимпиада, с което да влезе и в световната история!

Европейската титла грабна Моника Карш (Германия), на второ място остана Клаудиа Брес от Полша. Успешното българско представяне бе допълнено от четвъртото място в крайното класиране на Антоанета Бонева.

Мария Гроздева е родена на 23 юни 1972 година и има олимпийски титли от Сидни и Атина. Както и три бронзови отличия – в Барселона, Атланта и Атина. Настоящият председател на българския стрелкови съюз участва на шест олимпиади, има и девет европейски титли!

„Вълнуващо е да се върнеш на стълбичката на победителите. Благодаря на всички, които вярваха в нас с Валери (съпругът и треньор – б.р.). Хубаво е, че сега тези, дето бяха наплюнчили моливите да ни зачеркват, ще ги приберат за известно време. Успехът в Баку ми вдхва надежда, че скоро отново ще чуя българския химн, стъпила на стълбичката“, сподели за 7DniSofia.bg.

Тя бе почетена в Азербейджан и като една от най-успешните спортистки за всички времена, стъпвали в страната.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван.


За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ




Бюлетин


    Категории