Младен Маринов с последни подробности за убийството в Пловдив и двата случая на насилие в София

Младен Маринов

Информацията за задържането на две българки е потвърдена пред нашия консул. Разговарях с директора на международното сътрудничество да изиска официален доклад с конкретни данни за това във връзка с каква дейност са задържани те.

Това каза в сутрешния блок на БТВ главният секретар на МВР Младен Маринов, който коментира темата за задържаните две българки в Турция. „Информацията е много оскъдна и не мога да дам повече подробности. Знаем, че това са майка и дъщеря, които са задържани в Турция по подозрение за тероризъм. Чакаме информация от страна на външното министерство и международното сътрудничество. Официално ще бъде отправено запитване какво са правели двете българки в списъка за антитерористи на Турция“, каза още главен комисар Младен Маринов.

„Провеждаме акции по морето за нелегален алкохол, криминалния контингент, наркотици и наркоразпространение. Забелязваме увеличение на употребата на леките наркотици. Силите ни са насочени натам, защото след употребата на наркотици се увеличава и насилието. За нас е важно да има засилено полицейско присъствие по морето, като то трябва да бъде видимо и невидимо“, допълни той.

„За убийството в Пловдив работим по всички версии. Не изключваме версията за самоубийство и не мога да кажа категорично, че това е разстрел. Като съберем достатъчно доказателства, тогава ще говорим. В медиите излизат много версии и доказателства, които са плод на фантазия. Тече разследване и щом то приключи, ще огласим подробности. В случая с Иво Никодимов продължава работата. Проблемът там е, че инцидента е станал на обезлюдена пътека, а не на алея в парка. Работим с Никодимов, но за съжаление нямаме конкретен напредък. За пребитите две жени мога да кажа, че лицата са започнали агресивните си действия към нотариуската. Това насочва действията ни към версията, че това напедение е свързано с работата й. Дъщерята е нападната, когато е опитала да защити майка си. Тече разследване и целта е да разберем какви сделки е изповядала тя“, обяви Маринов.

Заедно с него гост беше и старши комисар Калоян Калоянов, директор на ОД на МВР-Бургас. „Последната акция, която реализирахме, е свързана с разбиването на домашна наркооранжерия. Втора година функционира център от всички институции, с които извършваме проверки по морето. Съвместните ни дейности с НАП, агеницята по храните и другите агенции дават резултат“, обяви той.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван.