Само в 7DniSofia.bg

Живко Мартинов напуска парламента заради скандала със суджуците

7 Dni Sofia25.07.20171440
Живко Мартинов

Депутатът от ГЕРБ Живко Мартинов, срещу когото се води разследване от специализираното звено „Антикорупция“, напуска парламента. За волеизявлението на народния представител съобщи заместник-председателят на партията Цветан Цветанов на пресконференция в Добрич.

По думите на Цветанов на среща днес Мартинов е посочил в заявление, че иска да бъде освободен като народен представител, „за да не пречи нито на разследването и преди всичко да не руши авторитета на партия ГЕРБ и авторитета на министър-председателя Бойко Борисов“.

Областното ръководство на ГЕРБ временно ще бъде оглавено от депутата вицеадмирал Пламен Манушев, а общинското от Красимир Николов – заместник-областен управител на Добрич, съобщи Цветан Цветанов. Той посочи, че до два-три месеца областното ръководство ще подготви доклад за състоянието на общинските структури на ГЕРБ в Добричкия регион.

Заместник-председателят на ГЕРБ коментира, че в последните години партията е губила обществена подкрепа в областта на няколко национални избори. Дори се стигна дотам през 2015-а – участвайки в избори, имахме най-слабия си резултат като спечелихме само в най-малката община в Добричка област – Шабла, каза Цветанов.

Той допълни, че и заради натрупано напрежение в партийната структура е било въпрос на време да се вземе управленско решение за смяна на общинското ръководство в Добрич. Цветан Цветанов посочи, че с направените промени има потенциална възможност за влизане на нови членове в ГЕРБ-Добрич, както и за успешна подготовка за местните избори през 2019 година, предаде БТА.

loading...

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *

loading...