Живко Мартинов напуска парламента заради скандала със суджуците

Живко Мартинов

Депутатът от ГЕРБ Живко Мартинов, срещу когото се води разследване от специализираното звено “Антикорупция”, напуска парламента. За волеизявлението на народния представител съобщи заместник-председателят на партията Цветан Цветанов на пресконференция в Добрич.

По думите на Цветанов на среща днес Мартинов е посочил в заявление, че иска да бъде освободен като народен представител, “за да не пречи нито на разследването и преди всичко да не руши авторитета на партия ГЕРБ и авторитета на министър-председателя Бойко Борисов”.

Областното ръководство на ГЕРБ временно ще бъде оглавено от депутата вицеадмирал Пламен Манушев, а общинското от Красимир Николов – заместник-областен управител на Добрич, съобщи Цветан Цветанов. Той посочи, че до два-три месеца областното ръководство ще подготви доклад за състоянието на общинските структури на ГЕРБ в Добричкия регион.

Заместник-председателят на ГЕРБ коментира, че в последните години партията е губила обществена подкрепа в областта на няколко национални избори. Дори се стигна дотам през 2015-а – участвайки в избори, имахме най-слабия си резултат като спечелихме само в най-малката община в Добричка област – Шабла, каза Цветанов.

Той допълни, че и заради натрупано напрежение в партийната структура е било въпрос на време да се вземе управленско решение за смяна на общинското ръководство в Добрич. Цветан Цветанов посочи, че с направените промени има потенциална възможност за влизане на нови членове в ГЕРБ-Добрич, както и за успешна подготовка за местните избори през 2019 година, предаде БТА.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *