Черна търговия с гробове в София. Опечалени броят по 8 бона за място

гробищен парк

8 бона на черно за гроб в София! Това е тарифата, която опечалените трябва да извадят, ако никой от семейството предварително не е предплатил гроб за вечни времена, пише столичен всекидневник.

Подобна далечна сметка не са си направили около 10% от близките на погребаните там. Това са най-вече т.нар. „нови софиянци“.

 Проблемът е, че местата в Централните софийски гробища привършват с изключително бързи темпове и скоро може да се заформи същинска война за гробни места, информираха от пик бг.

За казуса алармираха търговци, занимаващи се с траурна дейност и каменоделски услуги. Въпреки солидните печалби, които се натрупват от мрачния бизнес, хората са възмутени от пладнешкия обир, на който са подложени близките на покойниците.

„Осем бона плащат тези, които не са предплатили място за вечни времена. Парите се дават на определени хора в общинското предприятие „Гробищни паркове“. Ако не се открие точният човек и се използват услугите на траурна агенция като един вид посредник, мизата скача на 10 бона автоматично“, обясниха специалисти.

Алтернатива на столичани остава частното гробище в Бояна, където за погребение и гробно място ще трябва да извадят приблизително същата сума.

„Започнаха да извозват покойниците в Иваняне и Банкя, където също местата са на привършване и скоро ще бъдем изправени пред много сериозен проблем“, обясниха експертите, които изчукват паметни плочи и са напълно наясно със схемите в неприятния бизнес.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван.


За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ




Бюлетин


    Категории