Не тръгвайте без ето тези 7 неща за морето! Иначе ще го превърнете в ад

7 Dni Sofia25.07.201714280
Море почивка
Когато тръгваме на почивка, на първо място мислим какви дрехи да сложим в куфара. Но задължително трябва да отделим място за малка аптечка с лекарства от първа необходимост. Ето какво препоръчват лекарите.

1. Активен въглен
Има уникалното свойство да изтегля токсините от организма. Използва се изключително много при натравяния на организма.
2. Течен аналгин
Използва се за облекчаване на болката. Има бързо действие за понижаване на температурата и противовъзпалителни свойства.
3. Ампула витамин C
Това е мощен антидот срещу причинителите на леко хранително натравяне. Приемът му ще облекчи симптомите, докато успеете да потърсите медицинска помощ.
4. Препарати против коремни болки
Ако сте станали жертва на хранително отрявяне, то неминуемо ще бъдете покосени от неприятни болки в коремната област. За това е хубаво да имате на разположение медикамент, който да успокои коликите.
5. Противо-алергични препарати
В сезона на лятото е напълно възможно да направим алергична реакция към някакъв външен дразнител. Уверете се, че не сте забравили да прибавите към личната си аптечка противоалергичен препарат, който можете да използвате веднага при нужда.
6. Мазила срещу насекоми
Те са абсолютно задължителни за летния сезон. Нанасяйте продукта, преди да излезете навън, и повтаряйте процедурата през определено време. Така ще си сведете до минимум риска от заразяване с трудно лечими инфекции, пренасяни от насекоми.
7. Препарати срещу слънчево изгаряне
Симптомите при слънчевото изгаряне обикновено се появяват до няколко часа след плажа. Става въпрос за болка, зачервяване, подуване и в някои случаи образуване на мехури по кожата. Възможни са и главоболие, гадене, дори и треска. За облекчаване на симптомите се доверете на препарати за локална употреба, които ще намалят зачервяването, болката и дискомфорта, предизвикан от слънчевото изгаряне.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *