Стана интересно! Бойко Борисов и Делян Пеевски се изправят пред съда! Става дума за мегаафера

7 Dni Sofia20.07.201739770
делян пеевски

Защитата на Цветан Василев е поискала по делото за КТБ да бъдат разпитани премиерът Бойко Борисов и депутатът от ДПС Делян Пеевски. 

Адвокатът на мажоритарния собственик на фалиралата банка Христо Ботев обяви, че прокуратурата е помогнала достатъчно за рухването на КТБ.

Прокуратурата е сбрала огромно количество хартия в обвинителния акт срещу Василев и още 17 души, но в него никъде не се посочва защо се е стигнало до фалита на банката, посочи Ботев.

Той допълни, че в материалите по делото се появяват имената на Николай Бареков, на актьора Владислав Карамфилов (Влади Въргала), треньора Константин (Тити) Папазов, военния министър Красимир Каракачанов, Моника Станишева, бизнесмена Иво Прокопиев. Всички те са разпитвани, защото за тях има твърдения, уточни Христо Ботев.

По повод коментара на прокуратурата, че в чувалчета са раздавани пари защитникът на Цветан Василев посочи, че такива данни по делото няма. Той отрече и твърденията, че КТБ е била личен портфейл на Цветан Василев.

Ботев за пореден път обяви, че в настоящата политическа обстановка Цветан Василев не се чувства сигурен за живота си и няма да се върне в България.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *