Само в 7DniSofia.bg

Скандалът е пълен! Хайдук се оплака на УЕФА, МВР разследва „сините“, Левски гърми за Европа…

7 Dni Sofia20.07.2017
левски

Столични криминалисти разследват инцидент с пиротехника пред столичен хотел. Това съобщиха от пресцентъра на МВР.

Служители на СДВР са реагирали светкавично на инцидента, възникнал тази нощ към 2.45 часа. По първоначална информация срещу хотела е била насочен заря.

Намиращите се в непосредствена близост полицейски екипи са установили на място лица, чиято съпричастност към случая е в процес на изясняване. Предстои извършване на допълнителен оглед в рамките на образуваното по случая досъдебно производство.

Зарята разбуди столичния квартал „Лозенец“, където звуците от пиротехниката се чуваха отчетливо. Жителите на района се чудеха тази сутрин как е възможно да се пускат фойерверки посред нощ, след като Общината е въвела ограничения за това.

Както съобщихме по-рано днес, става въпрос за фойерверки под прозорците на футболния отбор Хайдук в хотел „Хилтън“. В продължение на няколко минути агитката на „сините“ тормозеше хърватските играчи, които тази вечер излизат на стадион „Георги Аспарухов“ в среща-реванш от втория предварителен кръг на Лига Европа. Както е известно, първата среща завърши 1:0 за тима от Сплит.

На „Герена“ пък вече треперят и от друго – гостите са пуснали жалба до делегата на мача за случилото се, което е описано като агресия и отказ на домакините да осигурят безопасността на гостуващата делегация. Със сигурност за Левски ще има тежка глоба от УЕФА, още повече, че сините фенове сами си признаха, че стоят зад провокацията. По-страшното е, че клубът е заплашен от изхвърляне за 2 години от Евопа и случилото се до „Хилтън“ може да нажежи нещта, особено при нови издънки довечера.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван.