Ще се върне ли Боршош отново като директор на НДК? Ремонта остава с 3 млн. лв. дефицит

мирослав боршош

„Бих го върнал при положение, че неговата теза е вярна, за момента фактите не показват това“, заяви министърът на културата Боил Банов по повод евентуалното връщане на Мирослав Боршош като директор на НДК.

Банов заяви, че проверките продължават и няколко пъти се е чувал с бившия шеф на двореца, който от вчера вече официално е клиент на прокуратурата. Културният министър потвърди, че има забавяне в ремонта на НДК, но 60 процента вече са изпълнени напълно и предстои една голяма поръчка.

 Банов не пожела да коментира колко милиони влизат за строителството на двореца, той е извършил своята проверка и допълни, че не достигат пари за плащанията за довършването на строежите. „За момента са над 3 млн. лв., които трябва да се дофинансират, но това няма да попречи на функционирането на сградата. Длъжни сме да направим най-доброто в рамките на парите, които имаме“, допълни министърът пред Би Ти Ви.

По повод премахването на паметника пред НДК, Банов заяви, че е против събарянето, но когато паметниците не са достатъчно стабилни, то е по-добре да бъдат премахнати.

„Чакам проектите да бъдат входирани от собственикът, частно или не, това са паметници на културата и касаят всички хора. Те трябва да останат и смисъла от паметника на културата е да останат и да ги съхраним“, заяви Банов по повод събарянето на Двойната къща.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван.