Ето това трябва да направи Григор до декември, за да постигне нещо велико

7 Dni Sofia19.07.20177860
григор димитров роджър федерер

Григор Димитров се намира на десето място в световната ранглиста по тенис при последното обновяване на 17 юли, като е с актив от 3160 точки и тази седмица не участва в нито един турнир. Ако завърши годината под това място, хасковлията ще постигне нещо велико, което може би никога повече няма да бъде постигнато от български тенисист.

Най-сигурният начин хасковлията да запази мястото си в челото на ранглистата е да защити всичките си точки до края на сезона и ако може – да надгради над представянето си от миналата година, което обаче няма да е лесно, защото през 2016-а Григор бе по-силен във втората половина, докато засега е обратното.

Димитров има да защитава немалък брой точки до края на турнирите през 2017-а – 1200, а евентуално негово участие на Финалите на АТР със сигурност ще му помогне за прогреса в ранглистата, защото там се печелят повече точки от “Мастърс”-ите.

Към момента според официалния сайт на АТР Григор има да защитава следния брой точки на следните турнири:

“Мастърс” в Монреал – 180 точки от четвъртфинал през 2016 година

“Мастърс” в Синсинати – 360 точки от полуфинал

“Мастърс” в Париж – 90 точки от осминафинал

US Open – 180 точки от осминафинал

АТР500 в Пекин – 300 точки от финал

АТР250 в Стокхолм – 90 точки от полуфинал

*Според сайта на АТР 90-те точки от полуфинала на турнира в Шенду не се причисляват към актива му за световната ранглиста и не трябва да ги “защитава”.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *