Полицаи: Ние не сме за пример, ние сме за резил! От 6 години не сме получавали униформи

вело полицаи

Исканията ни са увеличение на основните възнаграждения с минимум 15% и нов закон за вътрешните работи в рамките на една година. Допълнително ще поставим и искане за пдообряване на условията на труд. Това каза в сутрешния блок на Нова телевизия зам.-председателят на Синдикалната федерация на служителите в МВР Илия Кузманов.

Полицаите зададоха остър въпрос на вътрешния министър Валентин Радев – какво значи “за пример”. Радев няколко пъти коментира, че служителите трябва да са за пример и изтъкна, че някои от тях са. “Само да не сме за резил”, заядоха се с шефа на МВР от синдикатите.

 “Добре е ръководството на МВР да създаде такива условия на труд, че да не изглеждат те за резил”, посочи Кузманов. Служител на МВР разказа пред камерата, че колегите му не са получавали униформи от 6 г., а патрулните автомобили са на 17 г. “Налага се сами да си купуваме униформи и други необходими за работата ни пособия, за което на годишна база разходите ни възлизат на около 800 лв. Ние трябва да обслужваме и собствените си семейства. Просто изнемогваме вече”, заяви полицаят.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *