Валери Симеонов изригна страшно! Вече е враг №1 на циганите и…Домусчиев

7 Dni Sofia17.07.201755290
Валери Симеонов

Пореден случай на битова циганска престъпност в Бяла завърши този път фатално. Апелирам да се приложи цялата строгост на закона. Това написа на стената си във Фейсбук вицепремиерът Валери Симеонов.

Апелирам и прокуратурата да преквалификацира обвинението от битова престъпност към състав, който е адекватен на случилото се – Алекс Александров почина. За мен, това не е улична свада с два шамара – това е убийство, категоричен е Симеонов, който освен циганите е подгонил и Кирил Домусчиев.

18-годишният Алекс, който бе пребит жестоко пред дискотека в Бяла, почина в събота в русенската болница.

От прокуратурата обясниха, че 32-годишният Валентин Маринов е нанесъл удар с ръка в главата на Алекс, при който младежът пада и си удря главата в тротоарните плочки. Свидетели сочат, че е имало опит за удар с бирена бутилка, но той е бил предотвратен.

От прокуратурата съобщиха, че веднага след инцидента задържаният е изоставил в безпомощно състояние пострадалия и не е позволил на другите присъстващи да му окажат помощ и потърсят медицинска помощ.

След нападението Алекс бе приет в русенската болница с тежка черепно-мозъчна травма, в кома и с опасност за живота.

Районният съд в Бяла остави за постоянно в ареста Валентин Маринов. Заради случая в града в продължение на дни бяха организирани протести.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *