Това е новината на деня! Вижте кой душманин на Волен Сдеров официално поиска БНТ!

7 Dni Sofia17.07.201713720
бнт

В 17 часа изтече срокът за подаване на документи за участие в конкурса за нов генерален директор на БНТ, съобщиха от телевизията.

СЕМ трябва да направи избора на 23 август.

В битката за ръководния пост на обществената телевизия се включиха бившият генерален директор на националното радио Валерий Тодоров, бившият финансов и изпълнителен директор на БНТ Тома Иванов, журналистите Емил Кошлуков, Иван Гарелов, Константин Каменаров, Сашо Йовков, Стоил Рошкев. В надпреварата участва и инженерът Радослав Главчев.

Новината на деня е, че за шеф на БНТ ще се бори и журналистът от бургаската телевизия СКАТ Теодор Ангелов, който преди няколко години нашумя след скандал с Волен Сидеров до Народното събрание.

На 8 август ще стане ясно кои кандидати ще бъдат допуснати до участие в процедурата, а до 17 август – кои от тях ще стигнат до изслушването. На 21 и 22 август те ще могат да представят концепциите си за управление на БНТ, а на 23 август Съветът за електронни медии ще проведе гласуването.

За да бъде избран някой от кандидатите, той трябва да получи поне 3 от петте гласа на членовете на СЕМ. Ако никой не бъде избран при първото гласуване, се провеждат още две през един час в рамките на същия ден.

Според условията на СЕМ, ако няма избран кандидат, процедурата се прекратява.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *