Ултраскандал! Правителството спонсорира с по 90 млн. на година опита на Домусчиев да убие Левски и ЦСКА

7 Dni Sofia17.07.201773770
бойко борисов кирил домусчиев

Братята Кирил и Георги Домусчиев са взети на мушката от държавната власт, но същата тази държавна власт им е позволила и позволява да стават мултимилионери, посредством енергиен проект в който България е неизменен партньор. Става въпрос за замразения Южен поток.

Проектът може да е замразен, но разходите по него текат с пълна сила. За какво иде реч? Голяма част от тръбите са на открит склад по бургаските пристанища на известните бизнесмени и футболни босове. Тези същите които им бяха дадени на концесия при скандални обстоятелства- Изток- 2 и Запад. Случайно или не, малко след като държавата позволява да загуби стопроцентовото си господство, огромното количество тръби пристигат в Бургас и печалбите се трупат на сметката на олигарсите.

Как? Много просто – чрез наеми, и то какви! Наеми в чудовищни размери, за които определен кръг от държавната власт знае, но си мълчи. Логично!

Ако се раздухат нещата, много ще се “размирише”, понеже всичките тези милиони е можело да влязат в държавната хазна. Според добре осведомени с финансовите потоци, само на ден братя Домусчиеви прибирали около 250 хиляди лева. На седмица- около 1 750 000 лв., на месец приблизително 7 500 000 лв., на година- 91 250 000 лева.

Тръбите са “на квартира” близо три години вече и така сметката е набъбнала приблизително на 300 милиона лева. Приблизително, около и близо, защото точните цифри в детайли са засекретени. Забавяния по плащанията нямало. Нещо повече, били премахнати складове и съоръжения- публична собственост, само и само да има достатъчно място за тръбите.

Каква стана тя? Вместо всичките тези суми да бъдат за народа български, те отиват в частна сметка. Основният акционер в Южен поток- руското дружество, си плащало всичко коректно досега. Загадка е дали България като партньор, ще има някой ден финансов ангажимент по подялбата на паричните загуби.

Защото изброеното дотук, може да бъде осчетоводено като загуба, инвестиция и прочие. Ако това стане, скандалът е още по разтърсващ. Не само, че в държавната хазна не е влязла и стотинка от наемите, ами и да се спряга глагола изваждане накрая.

За всичко това има парафирани и подпечатани договори на високо ниво, но са засекретени. Върви ли се към сценария “АЕЦ Белене”, ние няма как да знаем?! Със сигурност обаче публичните интереси са изтикани на заден план и не са защитени!

ИЗТОЧНИК: uniconbg.com

ПП: Голяма част от тези пари потъват във фирмената футболна прищявка на олигарха, която струва на Домусчиеви по 50 милиона на година! И чиято голяма цел е да бъдат унищожени Левски и ЦСКА…

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *