Дончева ги размаза! Направи горещи разкрития за НДК и чинията на Бузлуджа

Татяна Дончева

Устатата лидерка на “Движение 21” Татяна Дончева прави разтърсващи разкрития за скандалите през последните два месеца – от хитлеристките поздрави през чинията на Бузлуджа до злоупотребите в НДК.

Как изглежда политическият живот в очите на един политик извън парламента? Подготвя ли завръщането си на активната политическа сцена бившата депутатка?

 “Боршош е синдром за нашата национална глупост. Дали му зелника – яде. Ако му бяха дали малък зелник, по-малко щеше да яде. А Деница Златева е една партийна фукционерка, която беше в екипа на Плугчиева. Какво да искаме от нея”, коментира Татяна Дончева пред ПИК.

“Има си икономическа полиция и се връщам на основоното. Институционната култура изисква да се разбере, че държавата е машина с много работни места. Важното е да правиш това, което се изисква на съответното работно място. Ако не могат друго да направят да гледат “Великолепния век” и да видят една държава като Османската империя в средните векове при еднолично определение, как са разпределени задълженията. А тук Борисов като слънце – праща хеликоптери, урежда лицензи, футболни агитки, уражда какво ли не”, коментира Дончева.

“Крайно време е правителството да махне всички пиари и повече да се работи. Да се сложи само говорител, който сутрин и вече да ни уведомява какво се работи и никой друг да не говори постоянно, а повече да се работи”, заяви още лидерката на “Движение 21”.

“Проблемът на българската съдебна система е в прокуратурата и се подписвам като човек, който като прокурор е започнал кариерата си. Не казвам дали моята гледна е незаменима, но не е нужно да ме търсят протестъри, защото има откровен заговор в парламента и всички партии са срещу съдебната реформа. Това е вече много странно и нищо не променят. А тази промяна е позитивна – например избора на ВСС, но е прекалено малко за големия проблем, който съществува”, коментира Дончева.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *