Содом и Гомор на морето, ама и в цените! Ипотекираш апартамент за една шопска салата и телешки бузи

7 Dni Sofia14.07.2017
плаж

Ценови Содом и Гомор предлага българското Черноморие в разгара на летния туристически сезон, установи проверка на „Ретро“. Либерализацията е разтворила такава ножица, че свят ще й се завие дори на ресорната министърка Николина Ангелкова. 16,80 лева за шопска салата ще ви поискат в ресторант с романтично турско-арабско име в централната част на курорта Слънчев бряг. За 350 грама телешки бузи във Варна ще платите пък 13,40. Пак там пълнените с гъби калмари са 15,10 за 220 грама, а джоланче от 400 грама – 16,00.

Разбира се, според категорията на заведението и потребителската група на Слънчев бряг има и доста по-поносими цени. Малката българска водка дори във вървежна кръчма на крайморската алея е 2 лева, от каквато цена стартират и газираните безалкохолни. За толкова на тенекиен капан край пътя за Обзор може да се поръча и 150 грама цаца. Скумрията е двойно. Порция шкембе от близо половин литър може да се вземе от шубер за 2,80, а наливната бира варира от 2,50 до 5 лева. Десертите не падат обаче под 6 лева, като тук категорията на заведението не е от особено значение. Пържолата и печеното пиле за вкъщи навсякъде са 10-ачка.

Силна диференциация се забелязва обаче в затворените комплекси и по местата с компактни маси британски и руски туристи. Там малък дюнер може да стигне 15 лева, а парче пица – 20.

За българския турист на Златни пясъци почти няма свободна зона по плажната ивица, въпреки че по закон тя трябва да е 50 на сто. Концесионерите са опънали чадърите, но с допълнителни въжета надлъж и нашир и на практика остават едва 10 на сто от плажа за свободно ползване. Човек от Разград например трябва да легне в прибоя, ако не иска да плаща за чадър и шезлонг. Три кинта е сянката на плажа в Бургас. Добре че още никой не е изпищял за миналогодишното безобразие, когато за чадър и шезлонг на екзотичното плажче под Топола се плащаха 100 лева, защото в тях били включени и коктейлите.

В Албена за български туристи има пакетни промоции с 50 процента по-ниски цени в сравнение с миналата година, което се дължи на това, че сезонът като цяло е много слаб.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван.


За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ




Бюлетин


    Категории