БСП и ВМРО се нападнаха заради чинията на Бузлуджа

Бузлуджа

“Аз не споря, че този паметник е национално състояние, но трябва да се грижи за поддържането на такива паметници”, заяви депутатът от БСП Таско Ерменков за спора свързан с Бузлуджа. По думите му става ясно, че държавата 28 години не е направила нищо за него, там няма охрана, правят се селфита и чак след някой нещастен случай ще се вземат някакви мерки.

На въпрос, защо толкова години БСП чак сега се сетиха за паметника, Ерменков заяви, че имат до някъде вина. “Ето сега искаме, дори да го вземем за 10 години, да спрем разрухата и утре с очи да гледаме поколенията. В България стана традиция да се рушат паметници”, допълни още Ерменков.

 Според колегата му от ВМРО Юлиан Ангелов, този паметник е на държавата и БСП нямат право да го искат. “Ние патриотите смятаме, че това трябва да стане един комплекс, който да напомня за нещата които са се случили на този връх. Там може да се привличат туристи, а това може да стане и от страна на финансиране от държавата, както и от частно финансиране. БСП имаха достатъчно време да получат този паметник, изчакаха да мине закона януари месец, а те сега се сетиха. 6 години имаха възможност да си го вземат и точно сега Нинова се сети”, заяви Ангелов, като допълни, че утре може да поискат някой партиен дом, предадоха от пик бг.

Ерменков пък реагира остро на стенограмата от Министерски съвет вчера, като цитира министрите Нанков и Горанов, които са казали, че няма нищо незаконно в това да се отдаде чинията на БСП. “Не мога да разбера, какво пречи на управляващите да го дадат, още повече, че договора не се изпълнява от държавата. На първо време ще го консервираме, за да спрем разрухата. Самият Горанов казва, че паметника или трябва да се възстанови или да се разруши”, допълни Ерменков.

Ангелов пък не доумява, как участниците, които са участвали в разрухата на цяла България, ще спрат разрухата на един паметник. ВМРО няма как да се съгласи БСП да вземе нещо, което е на цялата държава. “Аз за разлика от БСП съм ходил в родното място Димитър Благоев”, захапа го Ангелов, а Ерменков пък му предложи тогава да обединят усилията си.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *