След потопа от БГ-плюнки, Григор имаше нужда от тези думи! И то на легенда

7 Dni Sofia12.07.201745160
Григор Димитров

Тенис легендата Матс Виландер защити Григор Димитров след серията критики, които отнесе родната звезда от разбирачи и фенове. Виландер коментира двубоя между швейцареца и българина, и изключвайки движението по корта на хасковлията, призна че Гришо е бил победен по всички показатели.

Легендата все пак намери и хубави думи за Димитров и подчерта, че родният тенисист има всички нужни качества, за да успее.

“Мисля че Григор се усъвършенства. Той преминава по-лесно през ранните кръгове от турнирите и това е от голямо значение за представянето му в хода на надпреварите. Той прескочи успешно тази бариера и се дистанцира значително от играчите, които са, да речем, на позициите между 20-а и 50-а в ранглистата. В момента той е на много малко зад най-добрите.

Димитров  се движи в правилната посока, той притежава качествата да спечели турнир от Големия шлем. Срещу някои от най-добрите в света в момента това ще бъде трудно, но той трябва да бъде търпелив, да тренира здраво и неговото време ще дойде. Той просто е твърде талантлив, за да не спечели турнир от Големия шлем”, коментира Виландер.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *