Деница Златева: За моя мандат няма одобрен нито един допълнителен разход за НДК

Деница Златева

За моя мандат няма одобрен нито един допълнителен разход за НДК, още по-малко е взето решение за увеличение на капитала на дружеството, заявява в профила си във Фейсбук Деница Златева. Като служебен вицепремиер тя отговаряше за подготовката на Председателството на България на Съвета на ЕС. Поводът е вчерашното изслушване на ресорни министри във временната парламентарна комисия за НДК, предадоха от 24 часа.

Златева посочва, че в рамките на нейния мандат междуведомствени работни групи, създадени от Томислав Дончев в частта “НДК” и от Румяна Бъчварова в частта “Сигурност”, са обобщили всички допълнителни изисквания за ремонтните дейности, осигуряване на сигурността на събитията, оборудването на пресцентъра и допълнителните разходи на НДК, които са били остойностени на 36 млн. лв. “И на мен ми беше изпратен над 50 страници доклад, който приех за сведение и предадох на министър Лиляна Павлова, която на 8 юни 2017 г. внесе в МС ПМС и РМС за увеличение на капитала на НДК в размер на 28 млн. лв.”, отбелязва Златева. “Днес разбирам, че имало одобрени от мен документи за допълнителните разходи. Очаквам ресорния министър да ми ги предостави”, посочва тя.

Относно информацията, че е одобрила Годишния финансов отчет за 2016 г. и е освободила от отговорност Съвета на директорите на НДК, Златева уточнява, че този акт по никакъв начин не ги освобождава от административна и наказателна отговорност и, ако има установени злоупотреби и нарушения, те отговарят пред закона.

Златева отбелязва, че в рамките на мандата й е започнала проверка по сигнал в ДАНС за предхождащ период. “Оказвала съм всякакво съдействие, включително с издирване на доклади и решения на междуведомствената работна група, които не бяха открити в официалното деловодство на МС”, заявява тя.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *