С Доган и Пеевски ли Домусчиев плаши цялата държава!?

7 Dni Sofia12.07.201747440
бойко борисов кирил домусчиев

Валери Симеонов не бива да бъде оставян сам в битката му с олигархията.

Вицепремиерът предприе безпрецедентен ход – опълчи се на един от недосегаемите, Кирил Домусчиев. Публично разкри, че приватизационната сделка на Български морски флот намирисва, че изискванията по договора не се спазват, в ход е небивала чистка на служители, корабите се режат на скрап, активите се прехвърлят в офшорки, готви се ликвидация.

Години наред държавата си затваря очите пред безобразието, защото Домусчиев е “светая светих”, спонсор и акционер във влиятелни медии, шеф на КРИБ, конферансие на снобско-парвенюшки балове, ортак на всяка власт, хазяин на министри.

Валери Симеонов просто дръзна да каже, че дяволът е черен. И връз него потекоха кофи с катран.

Отварям вчера сайта на “Труд” – привлича ме информацията “Валери Симеонов: Приватизацията на БМФ е далавера”. Кликам върху дописката и какво да видя – заглавието вече е друго, за циганските гета в Асеновград. В текста – преразказ на изявление на Симеонов по Би Ти Ви, няма и ред за БМФ.

Това е наистина симптоматично. “Труд” се самоцензурира в движение. Както и всички останали медии от орбитата на ДПС, които в момента яростно бранят Домусчиев от офанзивата на Валери Симеонов.

Защо се случва – да редактират цял вицепремиер? Тези медии дефинитивно се подмазват на правителството, угодничат. С какво толкова ги плаши Кирил Домусчиев, наистина ли е по-силен от държавата? Защо телевизии, сайтове, вестници и политици не смеят да му произнесат името? Каква е връзката на Домусчиев със Сараите? 

Аферата “БМФ” е симптоматична за тайните обвързаности между управляващи, бизнес и медии. Олигарсите ползват средствата за масова информация за политическа индулгенция и за да прокарват корпоративните си интереси.

Не бива да се мълчи повече, нужно е Валери Симеонов да бъде подкрепен високо и гласно. Все едно дали го харесваме като партиец, или не. Въпросът е принципен.

ДАНКА РАДЕВА

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *