Тома Биков за НДК: Ние няма от какво да се притесняваме

Тома Биков

Ние няма от какво да се притесняваме и заради това приехме предложението на БСП за създаването на анкетна комисия в парламента, която да разследва данните за злоупотреби в НДК, каза депутатът от ГЕРБ Тома Биков по Нова ТВ.

Законодателят припомни, че подалият оставка директор на НДК Мирослав Боршош бе назначен през 2014 г. и че тогавашният вицепремиер Томислав Дончев му е искал документи, които той не е получил. „Колкото за злоупотребата със средства, има прокуратура, която върши разследването. Ние няма от какво да се притесняваме и заради това приехме предложението на БСП за създаването на комисията за НДК“, посочи още той.

В предаването участваше и депутатката от ДПС Велислава Кръстева. Според нея скандалът с НДК е голямо мазно петно върху България. „Казусът НДК отправи грозно послание към ЕС, грозно послание за корупция към Брюксел. Има съмнения, че 17-те млн. лв. са били използвани по усмотрение на Боршош“, каза още тя.

Според народния представител от БСП Атанас Костадинов НДК е Национален дворец на хаоса. „От 2015-16 г. се изискваше информация за сътоянието на НДК, но никой не я давал“, каза още той.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван.