Бомба в държавата! Това ли е заповедта за “арест” на Кирил Домусчиев? 700 милиона!

7 Dni Sofia12.07.2017167393
кирил домусчиев

Вицепремиерът Валери Симеонов разби компанията Български морски флот на братя Домусчиеви! Очаква фалит на дружеството, а големите им активи били в офшорки. На практика това е неофициално искане от страна на държавата за “арест” на Кирил Домусчиев, за да се спасят милиони левове.

„Изтичаше срок на обжалване, за да отиде жалбата до ВКС. Това е причината да започна да говоря за Български морски флот на братя Домусчиеви. При тях има брутални нарушения на приватизационния договор. Какво се оказва. Още при приватизацията те са спечелили търга в битка с водещи компании, които имат десетки милиарди оборот годишен. И въпросните могъщи фирми губят от нашите бизнесмени.  Живи и здрави да са, както се казва. На 10-та година БМФ трябва да има 2300 работници. Били са 2800 към момента на приватизацията. Към 1 януари 2017-а работниците са 124. Какво е това. По втория пункт, който ги стяга най-много чепика, те трябва да имат съдове с 1,3 млрд. бруто регистър тона. В момента те имат около 800 млн.“, разкри той пред Би Ти Ви.

„Към 1 януари 2016-а те имат 17 милиона лева в сгради и активи, а в офшорки имат 700 млн. лева активи Офшорките са регистрирани на Вирджинските острови. За мен се подготвя фалит на дружеството. И още нещо интересно. Направих справка за развитието на другите фирми, участвали в конкурса. При тях криза няма, развиват се, отчитат печалби. И какво излиза. Само братя Домусчиеви били в криза. Как така кризата е само в БМФ? Те само са рязали хора и кораби. 40% от корабите са нарязани“, добави той.

3 коментара

 • Киро гела

  12.07.2017 at 8:01

  Първи Иван Костов в ареста и после всички по ред …..Домусчиев е трак от веригата !☆

  Reply

 • Мира

  13.07.2017 at 22:01

  Валерка един ден по ТВ запита ,как Пещерняци за един ден станаха милиардери. Чакам да разбера

  Reply

 • Да си получи заслуженото…как се печелят толкова пари…..Приватизация ,как са спечелили търговете….заведените дела за право на собственост в ЕПЖБ 211,гр.Ловеч…???? Съд за такива “Мафиоти”. Незаконно останах без Жилище, заради Маргарита Домусчиева и представени “Недостоверни данни” за ЕПЖБ 211,Ловеч.

  Reply

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *