Само в 7DniSofia.bg

Султанка Петрова: Младите не трябва да си мерят чантите и обувките, а образованието

Султанка петрова

Днес бе даден старт на информационно-образователната кампания „Аз събуждам България”, която получи официалната подкрепа на Министерство на труда и социалната политика, предаде репортер на Novini.bg.

Тя е насочена към младежите на възраст между 18 и 29 години, като целта е те да се насочат към личностно развитие, предприемачество и финанси. Тези основни акценти могат да се реализират чрез неформално образование и социално предприемачество. Инициативата се провежда под патронажа на заместник-министъра на труда и социалната политика д-р Султанка Петрова, депутата от БСП Михаил Христов и други.

Зам.-министър Петрова призова младите хора да обърнат повече внимание на образованието. „За да държим съдбата си в наши ръце, трябва много да се учим и трудим. През последните години в България се промениха ценностите. Започнахме да си мерим чантите и обувките, но ако искаме промяна, трябва да мерим образованието си. Българите трябва да се върнат към своите корени и към идентичността си. Това ще стане с много воля и образование“, категорична беше д-р Петрова.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван.