Крадци задигнаха 5 млн. от имението на софийски бизнесмен! Той нае бригада бивши барети и обяви награда

Крадец кражба обир

Неизвестни до момента крадци са реализирали най-големия обир в частен дом в София за последните години, пише “Уикенд”. Дръзкият удар се е състоял преди десетина дни в тузарското имение в Бистрица, собственост на един от най-маститите родни бизнесмени, стопанисващ редица оборотни заведения в София и притежаващ някои от най-апетитните имоти в столицата и по морето.

Апашите са успели да блокират сложна алармена инсталация и да прикрият умело следите си. Обирът е на стойност от около 5 млн. лева, като от къщата на баровеца освен крупна сума пари са изнесени бижута, скъпи часовници над 20 скъпи картини и икони от по-миналия век, както и други ценности.

Милионерът е наел бригада от бивши барети, които от няколко дни отвличат и пребиват по списък топ обирджии от родния ъндърграунд. За последната седмица трима апаши от столичния жк “Люлин” са били профилактирани от баретите, но силовото частно разследване не е установило тяхната съпричастност към обира. “В ъндърграунда се говори усилено, че ограбеният баровец плаща 100 000 лв. за информация, която да го насочи към обирджиите.

Сред заподозрените като организатор на обира е оцелял член от бандата на ликвидирания банков обирджия Йордан Цонков – Джиджи.

Става въпрос за бандит с прякор Боби Мечката, който на времето е бил арестуван в акция на МВР “Факирите”, но в последствие освободен поради липса на доказателства.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *