Плевнелиев подкара всички наред- от Радев до македонците! Не пропусна дори и Георги Димитров…

плевнелиев

Росен Плевнелиев не си поплюва. Държавният глава за периода 2012-2017 г. подкара всички наред в студиото на БНТ – от сегашния президент Румен Радев до македонците. Не пропусна дори Георги Димитров, когото нарече национален предател. За пореден път отправи обвинения и към Москва.

„Притеснен съм от опорните точки на медиите на Заев, на БСП и на сръбските националисти, защото виждам, че те са еднакви и мисля, че те са създадени в Москва“, заяви той.

„За да има мир на Балканите на България и отива да покаже европейски подход и да загърбим идеите за „велики“ държави и сфери на влияние. Но идеологията на македонизма е изцяло антибългарска, която ни прави нас, българите „фашисти“, каза Плевнелиев.“Това е идеология, създадена от Тито, от Сталин и от най-големия предател на българския национален интерес Георги Димитров“, избухна Росен Плевнелиев.

„Всичко, което се случва в момента на Балканите е плод на външна намеса. Затова очаквам от БСП едно отговорно поведение“, заяви Плевнелиев. „България трябва да направи всичко възможно да даде път на Македония в ЕС, но да не допусне комунистическата идеология на македонизма“, убеден е той.

„Народното събрание има всички основания и пълното право да създаде комисията, която да провери как е избран кой изтребител да бъде купен за българската армия“, каза Плевнелиев.

„Дебатът за председателството на ЕС изглежда така: Светът изгуби своя баланс, има нов световен ред. Ние сме в преходен период има много кризи, защото всеки слага своите амбиции за преразпределение на зоните за влияние. И тук идва въпросът какъв ще бъде ЕС, подготвят се седем нови интеграционни проекти. Води се дебат не за Европа на много скорости, а за Европа на много писти“, коментира той.

„Докато си играем на стенограми, пропускаме това, че някой открадна от КТБ над 4 милиарда лева. През 90-те години банки ръководени от агенти на ДС ограбиха парите на българите, но нямаше нито един осъден. Сега пак ли ще стане същото? Отварянето на тези стенограми наистина отклоняват вниманието от същината“, категоричен беше Плевнелиев.

„Не прилича на един държавен глава да дава елементарни епитети и сравнения на един народен представител. За пръв път в историята на България държавен глава се държи така с народен представител, за мен това е необяснимо и притеснително“, коментира той словесните атаки на Румен Радев към Цветан Цветанов.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван.