Трус в държавата! Пеевски и Домусчиев с фронт срещу “Борисов 3”! Какво става в медиите им?

7 Dni Sofia05.07.2017107020
кирил домусчиев

В старт е официалното клатене на кабинета “Борисов 3”. Засега ударът е по вицепремиерите на Бойко, но следващата цел явно ще е той.

Най-неочаквано фронтмени на атаката срещу кабинета са двама души, които враговете на Борисов броят за негови хора – Делян Пеевски и Кирил Домусчиев. Днес в медиите на първия, щедро спонсорирани от втория – вестниците “Телеграф”, “Монитор” и “Стандарт”, няма нито дума за скандалното разкритие на вицето на Бойко Борисов –  Валери Симеонов, за престъпното неизпълнение на приватизационния договор за Български Морски Флот.

Както вчера мълча и основният сайт на двамата олигарси – “Блиц”. Апропо, днес същата медия е пълна с оскърбителни писма в стил “право на отговор”, в които вицето на Бойко дори е атакувано с обидни думи от Домусчиев и присъдружните му морски синдикати.

В отговор на олигархичната атака срещу правителството, пък то спря обществена поръчка за над 27 милиона лева, която собственикът на Лудогорец беше отворил уста да лапне в Бургас. Лично министър Московски сложи параф под “ветото”. Ясно е, че той няма как да направи подобно нещо за толкова много пари, без да го консултира с Борисов. Нито пък Валери Симеонов ще тръгне да вади кирливите ризи на бизнесмен, който сам се пришива към Бойко. Което казва ясно, че премиерът е бесен за нещо на Домусчиев.

Дали пък не е заради мераците на олигарха един ден да се види на мястото на Бойко Борисов като министър-председател!? Домусчиев не ги крие от известно време, а страстта му да парадира с някои, че са “негови” не само защото живеят в блок му , е силно изнервяща за премиера. До ушите на Бойко достигнали и думи от сбирка на управата на КРИБ, на която се обсъждало под сурдинка, че е време едрият капитал да поеме управлението на държавата. Т.е. Пеевски и Домусчиев.

Припомняме, че в началото на миналата година Борисов вече вдигна един жълт картон на Домусчиев, когато той поведе война с друг вицепремиер на Бойко – Румяна Бъчварова. Тогава министъ-председателят намекна и за Пеевски.

“Кирил Домусчиев забрави как се грижихме за неговото футболно хоби. Бих препоръчал да не ми дават съвети от Тайланд (олигарсите – б.р.) и от дългите им почивки, защото там явно малко се отделят от действителността. Надявам се колегите от КРИБ да бъдат по-умерени в оценките и исканията си, защото по тази логика две-три убийства могат да свалят всяко правителство, всеки министър, и дават огромен шанс на криминалната престъпност да клати държавата, когато си пожелае. Всеки олигарх си е направил я вестник, я телевизия, я сайт и си пише вътре каквото си иска”, изригна тогава Борисов, след което Домусчиев се сниши за няколко месеца.

За последно босът на Лудогорец вдигна кръвното на премиера, когато се опита открито да кадрува в новото правителство. Домусчиевият КРИБ се обяви против назначаването на Красимир Първанов за заместник-министър на енергетиката. Борисов обаче го назначи напук на атаката срещу него.

Впечатление прави, че при всяка една такава атака, независимо срещу Бъчварова, Първанов или Симеонов е тя, вестниците и медиите на Делян Пеевски са твърд зад Домусчиев.

Ето кои теми са важни за медиите на Пеевски, та в тях няма място за разкритията на Валери Симеонов

 

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *