Какво става в държавата? Опънаха ушите на Валери Симеонов, Домусчиев с поръчка за 700 млн!

7 Dni Sofia04.07.2017
Валери Симеонов
Премиерът Бойко Борисов повика съпредседателите на „Обединени патриоти“ – Валери Симеонов, Красимир Каракачанов и Волен Сидеров на среща за коалиционните политики в сградата на Министерски съвет, съобщава OFFNews. От медията предполагат, че срещата има връзка с отправените по-рано нападки на вицепремиера Валери Симеонов срещу бизнесмена Кирил Домусчиев.
Разкол в управляващата коалиция заради Домусчиев

По-рано вицепремиерът Валери Симеонов настоя в интервю за Нова телевизия за преразглеждане на приватизацията на Български морски флот.

Лидерът на НФСБ настоява държавата да отдели 2,4 милиона лева, за да обжалва пред ВКС решение на Арбитражния съд при Българската търговско-промишлена палата. Според това решение правителството се задължава да промени условията в договора за приватизацията на БМФ и да заплати определена сума. БМФ бе приватизиран през 2008-а от фирмата на братя Домусчиеви KG Maritime Shipping.

Пред Нова тв Симеонов заяви: „Поставих въпроса за приватизацията на Български морски флот от KG Maritime shipping, фирмата на братя Домусчиеви, които, след като са приватизирали 2008-а БМФ, са нарязали половината кораби. От персонал 2360 човека, които трябва да имат на догодина, към момента имат 124 работещи и всичко това не е основание за прекратяване на приватизацията, можете ли да си представите?“.
Вицепремиерът поставил този въпрос и на предишното заседание на МС.

„Не съм безсилен, а по-скоро саботиран се чувствам. Но аз не се отказвам лесно, първо. Второ – аз искам да напомня на нашите партньори, че все пак ние не сме от ГЕРБ. Ние сме самостоятелна политическа сила, която не е влязла в управлението, за да заеме определени постове и за да се кипри на тях и да се снима по коктейлите“, заяви Симеонов.

И за да е драмата пълна, журналисттът Явор Дачков изригна във Фейсук с новина:

Източници на „Гласове“ твърдят, че Кирил Домусчиев ще получи поръчка да строи боен кораб за над 700 000 000 лева!

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван.