Само в 7DniSofia.bg

Ексклузивно разследване на 7DS: Боби изхвърлил ЦСКА, притиснат от олигарси! Дунав с фалшиви документи в УЕФА?

7 Dni Sofia03.07.2017
борислав михайлов кирил домусчиев

Борислав Михайлов е направил и невъзможното ЦСКА да не играе този сезон в европейските клубни турнири, показа разследване на 7DniSofia.bg! Той е бил шантажиран със заплахи за разследвания и затвор от двама от олигарсите, олицетворяващи в момента модела #КОЙ.

Лесно разпознаваеми са, защото са най-мразените хора в държавата.

Веднага, след като КАС постанови, че ЦСКА няма причини да не бъде допуснат от УЕФА до участие в Лига Европа, за Борислав Михайлов е станало страшно. Въпросните двама олигарси са го привикали в столичен хотел с име на столица на западна държава. Там някогашният вратар е бил направо смачкан.

Ултиматумът е бил или пуска връзките си в УЕФА и изважда ЦСКА от евротурнирите, или през февруари ще бъде свален от поста, разследван и бързо вкаран в затвора. Има множество документи за получени комисионни по сделки за тв-права, за спонсорски договори, за незаконно получавани заплати като президент на БФС, за лекторски хонорари от непроведени лекции и още куп такива финансови прегрешения. Освен това за сметка на БФС с му ремонтирани апартаменти, коли и т.н.

Михайлов е получил и ясен знак, че ще се прости и с двете си къщи в Несебър и Созопол, които са му подарък от благодарни членове на Изпълкома, но са построени незаконно.

„Ти избирай, или влизаш в затвора, или ще станеш за кашмер една седмица, ако ти извадят порно-компроматите от другата страна“, категорични са били олигарсите. Освен това му забранили да пие, докато не получи разрешение на „проблема“. Единствената хубава новина за Михайлов е била, че има неограничен бюджет да спре ЦСКА.

Благодарение на този бюджет или на нещо друго, но за каузата е вербуван и Теодор Теодоридис, главен секретар на УЕФА. Разговорите с него се водят от базата на БФС в Бояна от директор на съюза. Той е силно притеснен от случващото се и казва в прав текст на Михайлов, че ако напрежението ескалира и се разбере какво е свършено срещу ЦСКА, ще подаде на момента оставка.

Теодоридис, който е познат на Михайлов отдавна покрай едно Коце от Петрич, поема ангажимент да свърши работа. Неслучайно три дни след разговора той лично праща писмо,, подписано само и единствено от него, което спира ЦСКА до участие.

Още по-скандално е, че май са подправени и документите на Дунав (Русе) за участие в Европа. Спестен е факта, че този клуб не е регистриран като търговско дружество, което означава, че няма как да извършва трансфери, да плаща заплати и въобще да съществува професионално.

И още нещо, което Борислав Михайлов и администрацията му са направили срещу ЦСКА. Това е писмото, с което те питат УЕФА ще допусне ли „червените“ до евротрнирите. По нареждане на европейската централа, когато се пишат такива писма, задължително трябва да се посочи дали случаят е инцидентен или вече се е случвало подобно нещо по отношение на друг клуб в страната. Причината е да се спестят евентуални проблеми от това УЕФА да вземе по един и същи казус различни решения.

БФС обаче не споменава в писмото до УЕФА, че вече веднъж наш клуб е допускан от централа до участие в Европа, нищо, че тогава Лудогорец не е отговарял на изискванията за отседналост.

 

коментар

  • Тео

    04.07.2017 at 1:22

    Еххх, само да можеше да се докаже…
    А този Теодоридис защо някой журналист не му почука на врата, да му завре камерата и микрофона в лицето и да го попита, това и това вярно ли е?

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван.