Обрат! Щерките на мюфтията скочили да бият двете момичета в София, защото били по панталонки и клин

7 Dni Sofia03.07.201737380
мюфтия

Дъщерите на главния мюфтия са налетели на двете момичета в кв. „Свобода“ заради облеклото им! Няколко думи отключили боя! Това сподели пред ПИК Юлия Зараджийска, която е майка на едно от момичетата, обвинени за разпрата.

Припомняме, че са повдигнати обвинения на две момичета – на 15 и 16 години, по чл.325, ал.2 от НК и им е наложена мярка „Надзор от инспектор Детска педагогическа стая“ във връзка с инцидента в района на кв. „Свобода“, при който бяха нападнати две девойки на 20 и 16 години.

Случката се разигра във вторник около 11.40 часа, когато в полицията е постъпил сигнал, че две девойки и младеж са нападнали други две момичета в кв. „Свобода“.

В последствие стана ясно, че обект на агресия са станали съпругата и двете дъщери на заместник главния мюфтия Бирали Бирали.

„Приятелката на дъщеря е била вкъщи и двете са решили да отидат у тях. Тя живее в непосредствена близост до този магазин, за който се говори. Двете минават през паркинга, за да стигнат до блока. Моята дъщеря е била облечена с къси панталонки и ефирна блуза. Приятелката й е била с клин и също доста ефирна блуза. Когато минават през паркинга, те се разминават със семейството на заместник-главния мюфтия. Дъщерите му подхвърлят нещо към децата ни, свързано облеклото им. Дъщеря ми се обръща и ги пита дали има някакъв проблем. При това едната дъщеря на мюфтията й казва: „Да, има проблем“. И двете тръгват една към друга. Дъщерята на мюфтията се опитва да удари дъщеря ми и я удря, дъщеря ми отвръща. После идват другата дъщеря на мюфтията и съпругата му. Двете почват да дърпат приятелката на дъщеря ми. Тя е цялата в синини. Имаме и медицинско изкарано. После се намесва и самият мюфтия, който хваща ръцете на двете и започва да ги заплашва. Той сам казва, че са му дали съвети, едва ли не, да ги бие, но той не е постъпил така. Той ги е заплашвал, че ще ги намери, ако не си тръгнат веднага. И още нещо искам да кажа. Дъщеря ми е израснала с роми и деца от други националности, които са в квартала ни. Никога не е имало проблеми. И за каква забрадка става въпрос, че ги е подразнила… Баба й на дъщеря ми винаги е била със забрадка, за какво говорим“, разказа разтревожена пред ПИК Юлия Зараджийска.

„Първоначално мюфтията е твърдял, дъщерята ми и приятелката й са обиждали съпругата му, а после каза, че двете не са обелили и една дума. Кое е вярно? Децата твърдят, че не са обиждали никого, а думите им са били само до „какъв е проблемът“. Нито са сваляли забрадката на някого, нито нищо. Целият скандал става заради облеклата на нашите деца. Те са им се подиграли. Само майката е била със забрадка. Дъщерите на мюфтията са били агресивни и децата ни с тях са се дърпали“, допълни жената.

Във връзка и с намесата на едно момче, Юлия допълва: „Момчето се намесва в последствие, защото е учило с дъщеря ми. То се е намесило, за да спре разпрата. Дошло е отнякъде. Имало е и човек с бяла блуза, който също се е намесил да ги спре. Има наказателно дело срещу тях. Двете бяха задържани за 11 часа и ги освободихме с адвокат. Ще видим какво ще следва.“

Преди ден зам.-главният мюфтия Бирали Бирали разказа своята гледна точка за случката: „Много често мюсюлманин, когато излиза навън с жена, която е със забрадка, очаква нападение. Плюят. Но такава агресия като към дъщерите ми, досега не се е случвала. Години наред се насажда омраза. Дори и в учебниците по история. Това са деца, на какво ги учат? Та даже да питат майките си: “Ама ние такива лоши хора и сме?”. Нападнаха моите деца, утре ще нападнат други. Вдруги ден някой от мюсюлманите няма да се сдържи. Повярвайте ми, и ще стане страшно.”

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *