София се надигна срещу Фандъкова и „Лидл“: Спрете да ни тровите!

7 Dni Sofia01.07.2017
Витоша Момина Скала (3)

Столична община пуска от днес не една, а три безплатни автобусни линии до природен парк Витоша. Проектът „Зелена линия Витоша“ на Столична община и веригата магаини „Лидл“ се реализира за седма поредна година.

Мерките на Столична община и „Лидл“ обаче не са зелени. Напротив те ще замърсяват с автобусите и ще тровят въздуха над столицата, коментират гневни граждани в социалните мрежи. Автобусите изхвърлят също много вредни газове и вдигат страшни пушилки след себе си.

Според тях категорично трябва да се забрани влизането с автомобили и автобуси в парк Витоша и да се използва най-екологичният транспорт, с който разполага планината, а именно – Симеоновският кабинков лифт. Той работи и през лятото и е доста по-голяма атракция за туристите и децата.

Също така работи и Драгалевският седалков лифт. Двата ще работят през летния сезон само през уикендите и в празничните дни от 9 до 17.30 ч.

Вместо общината да насърчава намаляването на вредните емисии, самата тя организира мерки да ни трови. Кметът Йорданка Фандъкова няма ли да остави „Витоша да диша“, отбелязват жители на Бояна, Драгалевци и Симеоново.

Според тях това са най-чистите и зелени квартали на София, но с пускането на безплатните автобуси, общината ще ги замърсява.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван.


За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ




Бюлетин


    Категории