Цацаров заплаши Генов: Не звънете по нощите на районния прокурор, че ще последват…

Сотир Цацаров

9 души са задържани и на тях ще им бъдат повдигнати обвинения и ще им бъде поискан арест. Всички са задържани във връзка с напрежението в Асеновград, породено от нападението на група роми над деца от клуба по кану-каяк. Днес главният прокурор Сотир Цацаров направи изявление по случая. По-късно се очаква да има среща на обществеността с представители на полицията и общинското ръководство. Вътрешният министър Радев също ще направи изявление по случая, съобщава БГНЕС.

Цацаров поиска ясно да каже на гражданите на Асеновград, че прокуратурата ще свърши своята работа. Обвиненията към деветимата ще бъдат за хулиганство и причиняване на средни телесни повреди. „Това са всички девет, които са установени до този момент. И в момента текат разпознавания, ако тези разпознавания установят още лица и тези лица ще трябва да ходят в ареста”, заяви главният прокурор. Обвинител номер едно подчерта, че и полиция, и прокуратура изпълняват законовите си правомощия, но помоли случващото се особено в Асеновград да не се използва за политически и за други цели.

„Искам да помоля персонално народния представител Манол Генов, който, както е известно, е със снет имунитет: Не звънете на районния прокурор по нощите, не звънете на районния прокурор на Асеновград през деня, не твърдете, че полицията и прокуратурата спят или, че изпълняват политически поръчки. Моля ви, не използвайте всичко онова, което става за политически цели. Ако го използвате и прекрачите границата на закона, ще последват адекватни действия от нас”, каза Цацаров.

Преди време главният прокурор поиска имунитета на депутата от БСП за купуване на гласове. Генов е от Асеновград и изборният му район е именно Пловдив област.

„Трябва да е ясно едно, родителите на пострадалите деца и въобще пострадалите, ще получат пълната справедливост в рамките на закона. Ние не може да действаме по друг начин, освен да искаме задържане на тия вандали. А тия вандали трябва да разберат, че има закон и че не може да се действа като в племенния строй. Но има и още нещо: Не бива ромското население да бъде плашено, че едва ли не ще бъде подложено на необосновани репресии. Никой няма да атакува ромската махала в Асеновград, но виновните ще понесат наказанията си”, подчерта Цацаров. Вчера стана ясен побой, нанесен над полицай в Борован.

Цацаров съобщи, че лицата са задържани и предстои прокуратурата да поиска постоянния им арест от съда. „Ще се действа абсолютно безкомпромисно към всеки, който си позволи подобни нарушения на обществения ред. Няма да има компромис никому”, категоричен е Цацаров.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван.


За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ




Бюлетин


    Категории