Баневи със зов за помощ, не могат да се спасят от Митко Каратиста. Полицията не го закача…

Баневи Каратиста

Фамилия Баневи никога не са оставяли без коментар нападки срещу тях или новини, свързани със семейния бизнес. В открито писмо до медиите Евгения Банева изрази опасение, че ситуацията в Каваците е нажежена до червено. Бизнесдамата твърди, че претенциите на Митко Каратиста към тях са абсолютно неоснователни и излага още примери за посегателство към семейния им бизнес.

Ето какво пише Евгения Банева: 

ДО МЕДИИТЕ

Уважаеми представители на Средствата за масова информация,

Обръщаме се към Вас, защото Вие сте единствената власт в държавата, която може да помогне в една крайно критична, бих казала, опасна ситуация.

Рано тази сутрин Димитър Спасов – Каратиста с голяма група охранители ОТНОВО е нахлул на Къмпинг „Каваците”, който е наша собственост и е направил НОВ, БЕЗПРЕЦЕДЕНТЕН ОПИТ ЗА САМОУПРАВСТВО. Картината е страшна! Те заплашват персонала, да не говорим как се чувстват туристите – много от тях са УЧЕНИЦИ, ДОШЛИ НА ЛЕТЕН ЛАГЕР и чужденци. Не се е посвенил дори, че ще стресира децата!

Както Ви е известно, през изминалите няколко дни Каратиста се е появил с 20-30  свои охранители в курорта, опитал се е да влезе във владение като изгони нашата охрана и персонал и е поискал да изземе оборота от касата на рецепцията. Полицията, криминалистите и спецчастите, дошли след скандала, са взели предвид предоставените и от нас, и от тях документи и СА НАПРАВИЛИ НЯКОЛКО ПРЕДУПРЕДИТЕЛНИ ПРОТОКОЛА НА КАРАТИСТА.

ВСИЧКИ ДОКУМЕНТИ с претенции на Каратиста СА АБСОЛЮТНО ФАЛШИВИ. Ние го доказахме и в полицията, и в прокуратурата. Нашите жалби са пуснати навсякъде – и в Бургас, и в София.  В резултат на проверката той е получил предупреждение от полицията да престане. Въпреки това тази сутрин той отново се е появил с голяма група охранители и е ЗАПОЧНАЛ НОВ „ДЕСАНТ” на къмпинга – да сменя касовия апарат, да слага свои видеокамери и охрана… Полицията от Созопол и Бургас не може да смогне да се занимава с него.

Той твърди навсякъде, че му дължим пари. Това абсолютно не е вярно. Нашата сага с този човек е от 4 години. Вие разбирате, че ако някой за 4 години претендира за нещо, е имал предостатъчно време да си предяви претенциите в съда и съответно, ако е прав, да си докаже правото на вземане. Той не е завел дело с претенции, че му дължим пари по стар договор за охрана.

Много опити за посегателства върху наша собственост има и от страна на Зорница Ангелова – с фалшиви договори за наеми и  с фалшиви сделки за продажба на имоти. Сега направи опит с трета поредна фирма да прехвърли наши имоти по морето. Най-интересното е, че тя има и фалшив договор за наем, и едновременно с това фалшив предварителен договор за прехвърляне на имот. Тези „договори” за наем са уж подписани миналата година. Но логично е да се запитаме – щом са имали договори, къде са били през цялата тази една година? Уж са имали договор, пък не са се появили да го „изпълняват” досега.

Всичко започна с фалшивото вписване на Зорница Ангелова като изпълнителен директор на нашата туристическа компания „Хелио-тур–С” в Търговския регистър. Всъщност Зорница подправя моя подпис и подписа на сестра ми Свилена Генчева  като членове на Борда на директорите на „Хелио-тур-С” и успява за около 2 месеца да остане вписана в Търговския регистър – между края на март и 15 юни 2016 г. Докато обърнем внемание, че в Търговския регистър е вписана тя, защото дотогава на никого не му е минавало през ума, че човек, който работи с нас в офиса всеки ден, може да предприеме подобна стъпка – тя е направила тези фалшиви договори, за които ние нямахме представа.

Всъщност този „договор”, за който остава дума в последните дни, е шести пореден само с Каваците. ЗА КАВАЦИТЕ ТЯ Е ПОДПИСАЛА 6 ДОГОВОРА, абсолютно идентични, с три различни фирми – „Еко Био Пред”, „Крисел” и накрая с „Джи енд джи”, на която Каратиста се явява охранител. Най-важното – преди два дни нашият нотариус е връчил на управителя на фирма „Джи енд джи” документ за прекратяване на този договор, подписан от Зорница Ангелова.

Зорница Ангелова прехвърля всички тези договори към миналата година, когато е успяла да бъде вписана в Търговския регистър. В Първо районно – София се води следствие за съставяне на документи с невярно съдържание и за използване на тези договори с невярно съдържание, както е случаят с Каваците.

От 19 декември 2016 г Зорница Ангелова не е наш служител – от момента, когато изчезна внезапно, изтегляйки 20 000 лева от една наша фирмена сметка. От тогава – ни вест, ни кост! В момента е служител на въпросния Каратист. Очевидно „спойката” между тях е започнала много преди да напусне работата си при нас. Тогава е възникнал и общият им замисъл да ни саботират и да отнемат наше имущество, което успеят, като очевидно разчитат на тромавите и неефективни полицейско-съдебни инстанции. Докато текат и се разглеждат нашите жалби, тази група ни шантажира със силови методи, на които нормалните хора е трудно да се противопоставят.

Моля да отразите тежката ситуация в Каваците и да попитате компетентните инстанции защо не предприемат решителни мерки срещу подобни скандални действия на един охранител като Каратиста? Ние се питаме може ли той да действа по подобен начин, ако не разчита на защита във властта?

Днес ще изпратим сигнал за случващото се в Комисията по вътрешна сигурност и обществен ред в Народното събрание. Предстои да видим дали управляващото мнозинство ще реагира на този скандален случай, който е немислим в една европейка страна.

Благодарим предварително!

Евгения Банева,

Изпълнителен директор на „Хелио-тур-С”

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван.