Нямата такъв скандал! Бойко удари шамар на Лиляна Попова

7 Dni Sofia27.06.2017
Бойко Борисов (8)

Премиерът Бойко Борисов е разпоредил Мирослав Боршош да бъде възстановен като изпълнителен директор и член на Борда на директорите на НДК. В същото време на заседание на Министерския съвет ще бъде внесено решение НДК да не бъде на подчинение на министъра, отговарящ за българското председателство Лиляна Павлова, а на министъра на културата, което е страшен шамар по министърката.

Това е станало на работна среща при Борисов, на която са „изчистени противоречията за начина на управление на НДК“, става ясно от съобщение, на правителствената прессбужба.
Министър-председателят Бойко Борисов проведе среща с министъра за Българското председателство на Съвета на ЕС 2018 Лиляна Павлова, министъра на културата Боил Банов и освободения изпълнителен директор на „Национален дворец на културата – Конгресен център София” ЕАД Мирослав Боршош, се казва в съобщението

Премиерът Борисов ще внесе за разглеждане на утрешното заседание на Министерския съвет проект на разпореждане за промяна на органа, който да упражнява правата на държавата в „НДК – Конгресен център София” ЕАД. Предложението е те да преминат от министъра за Българското председателство на Съвета на ЕС 2018 към министъра на културата, а Мирослав Боршош да бъде възстановен като изпълнителен директор и член на Борда на директорите на НДК, се казва още в текста.

Боршош беше уволнен от Павлова заради системно неизпълнение на указания, дадени от страна на едноличния собственик на капитала, както и системно неизпълнение на решения на Съвета на директорите. Също така действията на досегашния изпълнителен директор поставят под съмнение както доброто финансово управление на дружеството, така и е застрашено изпълнението на всички дейности по привеждането на сградата на НДК за нуждите на Председателството, обявиха от министерството в понеделник.

В средата на юни стана ясно, че прокуратурата е образувала досъдебно производство за нецелево разходване на средства в НДК във връзка с ремонта за Председателството.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван.