Само в 7DniSofia.bg

Борисов към МВР шефове: Тормозите гражданите зверски, a хората псуват мен

Бойко Борисов (8)

Много работа се свършва, но усещането на работата на полицията е като отидеш да си извадиш някакъв документ. Това, което констатираха проверките, не знам как е допуснато. Ще ги оправим нещата. Това каза по време на Националното съвещание на ръководството на МВР премиерът Бойко Борисов.

В момента се прави одит, ще ги поправим нещата. 90 тона алуминиеви рабели стоят и не могат да се продадат. В същото време министърът идва и иска пари. Ами продайте си алуминия и си направете ремонт на помещенията, обърна се Борисов към присъстващите.

МВР има 700 души изчислителен център. Откъде-накъде държавното електронно обслужване се занимава да ви прави връзката с прокурора и останалите дирекции. Друга дирекция 1300 души управлява собствеността. Тормозите гражданите зверски, безумни неща се искат – иска се лична карта, акт за раждане. За какво се иска този акт за раждане? Същото е и при издаването на разрешителни за оръжия и къде ли не. 26 млн. часа харчат хората да се редят по опашки. И по 10 лв. да струва един час, сметнете за каква сума става въпрос. Всеки ден искам директорите да ходят на по едно гише произволно, където не ги очакват. Без натиск няма да можем да надделеем, а трябва да надделеем. Върла корупция има в КАТ-София например, прекупвачи, лобисти се събират по кафетата, каза министър-председателят. Хората започват да псуват на гишето и стигат до мен, защото си казват „той е тарторът на тази работа“, добави той.

За битовата престъпност – с министъра и главния секретар решихме, че не трябва да има лимит на бензина за патрулките, както направихме за инвитрото. Средно 123 км минава на ден един патрул.  Колкото пари допълнително изразходите, ще ви го платя. Това ще излезе на правителството още 4-5 млн. лв. Разбира се, да не се мине до другата крайност да почнете да крадете бензина и нафтата. Искам да бъдат направени наряди, които да ходят по селата, да говорят с хората. Не искам да чувам, че работата не е свършена, защото няма пари за бензин, заяви Борисов.

Министър-председателят съобщи още, че 10 млн. лв. ще бъдат заделени за купуването на полицейски униформи.

Той благодари на ръководството на МВР за успешната борба с контрабандата, като уточни, че и в тази област може да се иска още, предадоха от новини бг.

Общо миналата година 2,5 млрд. заминаха за американските централи. Платихме 3,6 млрд. живи пари за КТБ. И службите, и всички други имат вина. Я сметнете как ще изглежда МВР, ако не сме платили тези пари. Искам да повиша и вашите заплати, и на военните, но на последното заседание на Министерски съвет ме задължиха да купувам изтребители и фрегати. 3,7 млрд. искат военните от мен. Кой по-напред да стачкува? Явно сме призвани само да събираме пари и да плащаме за чуждите грехове, подчерта премиерът.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван.