ГЕРБ обяви война на Радев за изтребителите! Предполагат за корупция по високите етажи на властта

цветан цветанов
цветан цветанов

Имаме вече достатъчно съмнения, от изводите, които сме направили от открити източници, че президентът Радев е защитил решението за купуване на шведски изтребители.“ Това обяви на извънредна пресконференция заместник-председателят на ПП ГЕРБ и председател на парламентарната група на партията Цветан Цветанов.

Той обясни, че нищо не е налагало служебният кабинет да бърза с решението за новите изтребители. Подчерта, че Огнян Герджиков се е разграничил от евентуален натиск върху министрите. Той подчертал, че единственият, който контролирал министрите от служебното правителство бил президентът.

„Искаме да проверим с парламентарните механизми, как се стигна решението да бъде дисквалифициран единия от участниците, при това служебно“, обясни шефът на ПГ на ГЕРБ. Той подчерта, че въпросният участник е стратегически партньор от държава членка на НАТО.

„Ще предложим да се създаде временна комисия, която да се запознае с всички факти и резултатите от дейността по придобиване на нов боен самолет.“ Това каза председателят на парламентарната Комисия по отбрана и депутат от ГЕРБ ген. Константин Попов. Той поясни, че целта е откритост, прозрачност и яснота за вземането на решение. Ген Попов припомни, че при сключването на договор за новия изтребител, парламентът ще трябва да го ратифицира, коментираха от труд бг.

Цветанов допусна, че е напълно възможно да има „висша корупционна схема, осъществена от най-високо политическо ниво“. „Май влизаме в схемата „Крадецът вика: Дръжте крадеца“… Имаме вече достатъчно съмнения от медиите и публикациите, че президентът Радев е защитил решението за закупуването на шведски изтребители и то във време, когато нямаше решение на правителството“, каза още зам.-председателят на ГЕРБ.

Цветанов бе категоричен, че няма да допуснат „заиграване със сигурността на страната“. „Защото до 2012 г. господин Радев имаше друга позиция. И как така изводът вече е съвсем различен?“, попита той.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван.