Студент от УНСС попиля Цолова: Вие обидихте хиляди студенти! Сега никой няма да ни наеме на работа

Анна Цолова
Студентът от УНСС Георги Гюзелов скочи на Ани Цолова и ѝ поиска извинение в ефир. Той се яви в студиото на Нова телевизия в рамките на правото си на отговор. Повод за искането му са думите на журналистката Ани Цолова, че „ в България е по-трудно да станеш първокласник, отколкото да завършиш УНСС”. Според Гюзелов, степента на трудност на двете неща е с „неизмерими величини”.

„Заставате ли си зад думите все още”, попита той Цолова.  „Защо обиждате хилядите бъдещи и сегашни студенти. Вие с вашите думи казвате на работодатели, не наемайте тези хора”, каза още студентът.

Цолова го контрира като го попита, дали познава човек, който е бил на борсата и заради думите ѝ не си е намерил работа. Студентът отговори, че все пак е минало само седмица,

Говорейки за преподавателката, която стана причината за избухването на скандала, като е писала на празен лист тройки – професор Соня Докова – Гюзелов категорично отрече да има такава практика. Той посочи, че също е имал изпити при тази преподавателка, която „го е разпъвала на кръст”.

Гюзелов е участвал в протест в защита на преподавателката.

„Аз също съм има проблеми с преподаватели, но съм се обръщал към по висшестоящи и проблемите са били разрешавани. Споря с преподавателите, винаги гледам да има диалог, но всичко се е разрешавало нормално”, каза още той.

По думите му, заради скандала в университета е станало страшно, обстановката била криминална. Преподавателите се страхуват да не кажат нещо, което може да се изтълкува погрешно.

Гюзелов е поискал своя колега Кезим Медев да бъде отстранен от студентския съвет, защото не е минал по каналния ред, за да може да се свика комисия.
Той разкри още, че Кезим Медев не е посещавал лекции от февруари и дори не е имал право да ходи въобще на изпита. Гюзелов отрече да е подкрепян от ръководството на УНСС.

Гюзелов така и не получи извинение от Цолова.  Той също посочи, че Цолова го е премахнала от приятелите си във Фейсбук, защото не може да приеме чужди мнение.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван.