Синоптиците с предупреждение за опасно време! Обявиха жълт код в 8 области! А по черноморието се очаква…

дъжд море буря

Жълт код за дъжд и гръмотевици е в сила за 8 области на страната за днес. Предупреждението важи за областите Монтана, Враца, Ловеч, Габрово, Пловдив, Пазарджик, Смолян и Кърджали. В тях се очакват валежи, придружени от гръмотевични бури, със сумарни количества за денонощие до 25-30 л/кв.м.

Динамично ще е времето през целия ден. До обяд ще има слънчеви часове в цялата страна. След това ще се заоблачи и ще превалява. В планините и Предбалкана са възможни кратки интензивни валежи. В най-топлите часове температурите ще са между 26 и 31 градуса.

ВРЕМЕТО ПОЧЕРНОМОРИЕТО

Около морето ще е облачно след обяд и вечерта. Възможни са валежи и гръмотевични бури. Максимални температури до 31 градуса.

ВРЕМЕТО В ПЛАНИНИТЕ

В планините облачността ще е променлива. Главно в следобедните часове ще има краткотрайни валежи и гръмотевични бури. На места ще са интензивни и значителни по количество.

ВРЕМЕТО ПРЕЗ СЛЕДВАЩИТЕ ДНИ

В следващите няколко дни до края на месеца дневните температури ще се повишават. В началото на август ще достигнат 31 градуса в най-топлите часове. Ще има превалявания,които ще са по-малко, но отново има вероятност да са интензивни на места, предаде Нова тв.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван.


За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ




Бюлетин


    Категории