Само в 7DniSofia.bg

Горещ коментар! Какво се случва с парламента след скандалите, боя и поправката „Домусчиев“?

парламент

Как финишира сезона парламентът и вчерашните скандали с бой в Народното събрание коментираха пред Би Ти Ви депутати от всички бои в Народното събрание.

Парламентът е място за емоции. Но вчера ние подкрепихме ветото на президента, въпреки че с него имаме по-особени отношения. В обществото се наслагва мнение, че става дума за лобистки текст и подкрепихме ветото. Това коментира Тома Биков от ГЕРБ. Може би текстът би помогнал на Домусчиев да си спести 58 милиона, не знам колко точно. Ние прекъснахме съмненията на хората, допълни той и подчерта, че, ако управляващото мнозинство е свързано с Домусчиев, нямаше толкова лесно да подкрепи ветото.

Крум Зарков от БСП бе попитан защо опозицията не каза нито дума в зала, когато мина скандалната поправка „Домусчиев“. 22-ма депутати са били в зала от опозицията, те гласуваха против, посочи той. В студиото бе припомнено, че именно червеният депутат Петър Кънев е председател на комисията по икономика, през която е минала с мнозинство скандалната поправка.

Обединените патриоти не са гласували за тази поправка, Емил Димитров е бил подведен и си е изтеглил поправката. Не знам дали има лобизъм, тези 58 милиона са просто една метафора, според мен има едни недобри текстове.

ДПС не подкрепя мнозинството, то генерира ежедневно скандали, между коалиционни партньори, между малките коалиционни партньори, посочи Хамид Хамид от ДПС. Министър-председателят засега потиска тези скандали. На мчен ситуацията ми прилича малко на средните векове, когато придворни шутове забавляват гостите. Някой в правителството си има придворни шутове. Обществото ги вижда и се вижда как, когато шутовете прекалят, ги озаптяват, посочи Хамид. ДПС ще подкрепя текстове, които съвпадат с предизборната програма на партията. Ще видите, че днес ще подкрепим текстове, които са внесени от Обединени патриоти, посочи Хамид.

Направени са много полезни неща, но те се крият под думата скандал. За това имат вина и медиите, които трябва да показват всички страни, подчерта Искрен Веселинов. По думите му управлението е стабилно.

Дали ще го бъде парламентът не зависи само от патриотите и ГЕРБ, нито дори от опозицията. Институциите се изпразниха от съдържание и хората се изправиха един срещу друг от въпросите за Пирин до този за хората с увреждания, коментира Крум Зарков.

На събори с борби и конни надбягвания ще бъдат народните избраници от ДПС, Искрен Веселинов ще работи над втората си книга. Крум Зарков ще е на вилна зона Златна рибка между Албена и Балчик. В Бургас отива Тома Биков, който е от града и там са родителите му. Биков се надява там да е по-тихо, тъй като и Валери Симеонов му е градски.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван.