Министър Нанков удари бившия на Деси Радева: Ех, липсват ми пропъдените „стари муцуни“ от парламента…

Министър Николай Нанков

Дебатите в парламента за изграждането на тол системата и Закона за пътищата подпалиха фитила на регионалния министър Николай Нанков. Той жегна с остър коментар депутата Георги Свиленски, бившия мъж на Деси Радева, и директно го обяви за некомпетентен по темата. Нанков спомена с ирония, че му липсват старите муцуни от БСП, прогонени от тираничната лидерка Корнелия Нинова.

Ето какво написа Николай Нанков в профила си във Фейсбук за бившия на Генерал Деси:

О, свещена… (довършете сами)

Левият депутат Георги Свиленски е убеден, че се отпускат допълнително пари от бюджета за изграждането на тол системата. Дори бях набеден в лъжа.

Наистина не знам кое от двете е? Опит за манипулация на обществото или чутовна некомпетентност?

И в двата случая е срамно, а и опасно!

Ако един депутат не разбира прости бюджетни термини като „разходен таван“ и „размер на ангажиментите за разходи“ всяка уважаваща себе си опозиция няма да го допусне на трибуна да говори – като министър имам желание да работя с компетентна опозиция. Убеден съм, че г-жа Дора Янкова е една от малкото в групата, която разбира тази материя и би била един приятен събеседник, не само на мен, но и на г-н Свиленски (има на какво да се научи от експертите).

А сега един кратък курс с думи прости: Вчера Министерски съвет РАЗРЕШИ да поемем ангажимент за близо 180 млн лева с ДДС за тол системата. Не ни даде 180 млн, а ни РАЗРЕШИ да ги похарчим, след като започнем да получаваме приходи от изградената система. Изпълнителят я изгражда със свои средства, а инвестицията му се изплаща в рамките на 3 години. Очакваните приходи на година са 1 млрд лева. Точка. Това са правилата.

Не зная БСП какви визии за България пишат, щом непрестанно демонстрират аматьорство в държавното управление?! Ех, липсват ми пропъдените „стари муцуни“ от парламента… Те поне бяха компетентни и подготвени

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван.