Само в 7DniSofia.bg

Социалният министър Бисер Петков обвини майките на деца с увреждания в анархизъм!

Бисер Петков

Законът за хората с увреждания бил стар, Петков иска промени в законодателството.

Социалният министър Бисер Петков докладва пред Народното събрание за напредъка по решаване на проблемите на хората с увреждания.

По повод протестите на майките на деца с увреждания министър Петков каза, че те си противоречали и че сме „свидетели на ескалиране и ултимативност на исканията, граничещи с анархизъм”.

Приоритет на Министерството на труда и социалната политика е именно темата за хората с увреждания и средствата за тях се увеличават, увери Петков. Политиката на ведомството му, обаче, нямало как да се изпълнява без промени в законодателството. Действащият закон за хората с увреждания бил стар, приет преди ратификацията на конвенцията за хората с увреждания, каза Бисер Петков.

Най-рано в края на септември можело консенсусният текст да влезе в Народното събрание и работата по всички законодателни пакети за хората с увреждания ще продължи, стана ясно от изказването му пред депутатите.

Веднага след изказването му депутатът от левицата  Георги Гьоков поиска разкаяние и бързи действия от страна на социалния министър.

От ДПС изразиха притеснение от напрежението сред хората с увреждания. Хасан Адемов каза, че не са предвидени средства за новите политики по интеграция на хората с увреждания. Желанието за реформа трябва да премине през възстановяване на диалога, посъветва той.

Източник: Nbox.bg

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван.