Радан Кънев се изгаври с патриотите: Те са кретени! Дори по-големи, отколкото бяхме ние от Реформаторския блок

радан кънев

На пръв поглед, “Обединените Патриоти” са просто кретени.

Дори по-големи, отколкото бяхме ние от РБ през 2014/15г.

В дълбочина, обаче, проблемът е много по-съществен.

Така Радан Кънев от ДСБ/Демократична България коментира между националистите в т.нар. “малка коалиция” – Обединени патриоти.

В коментар в личния си фейсбук профил Кънев предлага своя анализ на отношенията в управляващата коалиция и твърди, че ГЕРБ “задушава” всеки коалиционен партньор, заюото “реалният партньор е ДПС”. Десният политик прогнозира, че в крайна сметка това ще донесе позитиви на БСП, която ще се върне във властта с антиевропейската си линия.

Публикуваме цялата му позиция:

1) На първо място, шоуто на Волен и Валери свидетелства, че няма как конюнктурни коалиции да бъдат пълноценни участници във властта. При липса на единни органи, лидерство, модел за единно водене на преговори и в крайна сметка – единна организаця, могат да се получат гласове, да се виси в опозиция, но не и да се управлява и да се налага политика.
Много добре ми е познато от РБ, просто е ясно за какво става дума. И няма значение, че твърде често Валери е прав, а Волен – както може да се очаква – изглежда да слугува на икономически и геополитически интереси. Всъщност и двамата (и тримата) са политически безпомощни, поради липсата на единна политическа сила зад гърба им.

2) На второ място, се потвърждава впечатлението, че ГЕРБ и Борисов са неспособни на конструктивно партньорство. Инстинктът да удушат най-близко стоящия не ги напуска и явно няма да ги напусне.

Помните ли изявленията колко по-лесно се работи с ОП, отколкото с РБ? Вече звучат смешно… Първо им бях виновен аз, после целият РБ, после Валери, скоро и останалите. А през цялото време, вече 4 години, реалният партньор е ДПС.
Отговорността за конструктивното партньорство е на силния партньор. А ГЕРБ нито искат, нито могат да я носят.

Това е положението. ГЕРБ ще управляват, и задушават партньор след партньор (официалните, ДПС си е почти ОК, почти…), докато не бъде изградена единна и организационно силна алтернатива.

Или по-лошо – антиевропейската линия на БСП ще се докопа до властта.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *