Съсипаха го! Отнеха имущество за над 2 млн. лева на Пепи Амигоса! Ето какво му взеха…

Пари корупция

Антикорупционната комисия отне имущество за над 2 милиона лева от Петър Петров, известен с прякора си Амигоса. Това става шест години след като Върховният касационен съд го осъди за пране на пари от контрабанда.

Разследването срещу Петров започна през 2004 година и негов съпроцесник беше убитият по-късно бизнесмен с прякор Доктора – Иван Тодоров. До окончателна присъда – само за Амигоса, се стигна чак през 2012 година и тя беше 3 години затвор, които той отдавна изтърпя.

Процедурата за отнемане над 2 милиона лева от имуществото, която започна по стария закон за конфискация, стартира с влизането в сила на осъдителната присъда на Петър Петров. С приключването й с окончателно решение на Софийския апелативен съд, Амигоса се разделя с парцел от 1 690 кв.м. в местността “Киноцентър-Бояна” в София, автомобил “Пежо”, гаражна клетка в столичния кв. “Лозенец”, дялове във фирми и пари по банкови сметки. Според съда това имущество е придобито в резултат от престъпна дейност и затова подлежи на отнемане, отбелязва БНР.