Само в 7DniSofia.bg

Горещо! Доц. Драганов застана плътно зад Валери Симеонов: Той направи чудото! Спря шума в Слънчев бряг!

Валери Симеонов

Валери Симеонов направи чудо, спря шума в Слънчев бряг. Това каза пред БНТ доц. Румен Драганов от Института за анализи и оценка в туризма.

„Изключително положително се отразяват мерките срещу шума. Доста мерзко е да се напада вицепремиера Валери Симеонов, който направи едно чудо. Редица правителства и министри не можаха да чуят шума, но той го чу, видя как не се спазва наредбата, позова се на закона и въдвори тишина. Голяма част от инвеститорите сложиха защитни противошумни завеси заради него“, заяви доцентът.

„Не им е мястото на тези шумни катуни на плажа. Законът трябва да се спазва! Туристите идват за почивка. Те се стряскат като видят заря в полунощ“, добави той.

„Като правим реклами на някакви нимфи, които тичат на морския бряг, вредим на имиджа си. Това е антиреклама, тъй като, може някой да се оплаче, че е дошъл в България, но не е видял такива създания на плажа и да си поиска парите обратно“, коментира доцентът.

Според него не може да се говори за провалено лято.

„На морето е пълно с народ. Тези, които идват в България, са планирали почивките си отдавна. Не може да се анулират резервациите заради дъжд. Времето влияе само на българите, които ходят на море през почивните дни“, добави той.

„Ако имате обаче резервации в Гърция, те може да се отменят заради пожарите. Бедствие може да се случи навсякъде, но в случай на пожар е важно да се спазват правила, които са описани. Когато има пожар, не бива да излизате от хотела. Трябва да влезете в банята под душа, да спуснете мокър чаршаф на вратата и да чакате пожарната да ви спаси. Никога не трябва да се връщате за вещи. Пазете се от задушливите газове, като пълзите“, каза още Румен Драганов.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван.