Нинова и БСП плътно зад гърба на Радев за ветото: Ако ГЕРБ го отхвърлят, ще сезираме Конституционния съд!

660_7659cf55a617cbfba7bac8c856d5b9e0

Корнелия Нинова приши БСП към ветото на президента върху промените в Закона за приватизацията. „Абсолютно основателно в това което ние подкрепяме, гласувахме против него, то е тежко лобистки и обслужва интересите на определени олигарски да не си плащат задълженията.

Виждаме, че ГЕРБ се готвят да правят промени, но единствения начин е да подкрепим ветото. Това заяви Корнелия Нинова на брифинг, като допълни, че вероятно от управляващата партия ще искат отхвърляне на ветото и да правят нови промени. Ако отхвърлят ветото ще сезираме Конституционния съд.

Нинова призовава за прекратяване на ваканцията и да бъде прието ветото на президента. Тя заяви, че тези промени категорично се облагодетелстват определени икономически кръгове.

По повод евтанизирането на животни, Нинова заяви, че сезират главния прокурор за действията на БАБХ, унищожаване на частна собственост, нахлуване в частна собственост и недопускането на хората до собствеността им. Нинова подчерта, че заравянето на животните носи риск от зараза, както и ненавременното обезпаразитяване.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван.