Извънредно! Издадоха европейска заповед за арест на Евелин Банев-Брендо!

Брендо

Софийска градска прокуратура (СГП) издаде европейска заповед за арест на Евелин Банев във връзка с привеждане в изпълнение на постановената спрямо него осъдителна присъда от 6 години „лишаване от свобода“.

Евелин Банев е осъден, затова че през периода от 17 октомври 2002 г. до 30 май 2005 г. на територията на Република България, Обединено Кралство Великобритания и Северна Ирландия, Британските Вирджински острови, Конфедерация Швейцария и Република Австрия, участвал в организирана престъпна група, създадена с цел да извърши финансови операции със средства, за които е знаел, че са придобити чрез престъпление- трафик на наркотични вещества – престъпление по чл. 321 ал.3 вр. ал.2 от Наказателния кодекс.

Присъдата спрямо Банев е в сила на 26.04.2018 г. и Софийска градска прокуратура  незабавно е разпоредила задържане на осъдения Банев и провеждането му в затвора. Спрямо него е наложена и забрана за напускане пределите на страната, предаде ПИК.

След като е установено, че той не пребивава на известните адреси и местонахождението му в страната е неизвестно, Банев е обявен за последователно за местно, общодържавно и международно издирване.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван.


За нас

7DniSofia.bg e част от 7 Dni Media Group, която е най-бързо налагащата се на пазара.
В нашето портфолио са още сайтовете 7DniSport.bg, 7DniBulgaria.bg

КОНТАКТИ




Бюлетин


    Категории