Съдът реши съдбата на таксиметровия, помлял 9 коли в столичен квартал! Ето какво го очаква…

съд

Софийски градски съд остави в ареста таксиметровия шофьор, който блъсна девет паркирани автомобила в София по време на гонка с полицията. Това съобщава БулФото.

Мъжът е бил с отнето свидетелство за управление и неадекватно поведение на пътя, като при ареста си е отказал проба за алкохол. Мярката може да се обжалва в тридневен срек пред Софийски градски съд.

“От 1994 година карам кола, нямам книжка, виновен съм”. Тоза заяви Иво Нацев, който на 19 юли в столичния квартал “Надежда” с такси помете 11 коли.

Оказа се, че Нацев не е таксиметров шофьор, а злощастното такси било на дъщеря му. Той трябвало да закара колата на ремонт, защото била повредена.

Нацев заяви пред съда в опит да се оправдае, че е “спукал гума” и това е довело до инцидента. “Какво да направя, случва се”, вдигна рамене от съдебната скамейка човекът, помел 10 автомобила на булевард в София.Той също категорично отрича да е оказвал съпротива при ареста си, нападайки полицай.

В съда бе решено, че  прокуратурата има основания да повдигне обвинения срещу шофьора както за хулиганство, така и за шофиране в нетрезво състояние.