Само в 7DniSofia.bg

Тежък емоционален срив преживял Цветанов! Баща му си заминал бързо, покосен от…

Цветан Цветанов (4)

Цветан Цветанов преживял тежък емоционален срив, когато преди години загубил внезапно баща си. Таткото на бившия вътрешен министър си заминал изключително бързо, покосен от диагнозата рак. Въпреки че синът му имал познанства с много специалисти, можел да му осигури най-доброто лечение, болестта надделяла и Генчо починал само на 62 години.

Оттогава Цветанов бил изключително чувствителен на тема онкоболни. Споменът за баща му, за когото се знае, че дълги години е изпълнявал длъжността на шофьор в бившата Държавна сигурност, го връхлитал често, особено по семейни поводи. Най-тежко му било навръх 50-годишнината му, когато майка му Гюргена държала трогателна реч пред многобройните му гости, а юбилярят се замислил за липсата на другия си родител. След смъртта на Генчо семейство Цветанови не се разединили, а тъкмо обратното.

Зам.-шефът на парламентарната група на ГЕРБ бил близък както с майка си, така и с брат си, с когото външно си приличат като еднояйчни близнаци. Роднините на политика никога не са търсили популярност, а единственият човек от близкото си обкръжение, когото Цветанов представи още в зората на политическата си кариера, бе съпругата му Деси, с която заедно имат три дъщери. Майка му и брат му нашумяха в публичното пространство доста по-късно, и то по недобър повод.

Малко след като приключи мандатът му на вътрешен министър, роднините му влязоха във всички новинарски емисии, защото станаха обект на нагла кражба. Жилището на Гюргена в столичния квартал „Връбница“ бе разбито, а бандити задигнаха най-ценните ѝ бижута. В деня на нахлуването с взлом възрастната дама излязла на традиционния си обеден пазар. Грабителите извършили престъплението за минути, а никой от съседите не чул и не видял нищо съмнително. Когато майката на Цветанов се прибрала с пълни торби, видяла вратата си разбита, предаде „Ретро“.

Шокиращата гледка едва не я пратила в болница, защото се разстроила и била напът да припадне. Апартаментът ѝ се намирал на същия етаж, където бил и този на другия ѝ син Людмил, който обаче по времето на обира също не си бил вкъщи. Когато разбрала какво се е случило, Гюргена веднага звъннала на Цветан, надявайки се, че като бивш шеф на МВР той ще хване крадците. Самоличностите им обаче така и не били разкрити, а оттогава възрастната дама живеела в особен стрес.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван.