Депутат от ГЕРБ изригна за поиската оставка на Московски: Откакто има „бели стаи“ корупция няма! Това е сигурно

Станислав Иванов

Откакто има „бели стаи“, нямаме данни за корупция и купуване на книжки. Това го твърдя със сигурност. Аз се надявам, че г-н Николай Колев е чул нашите доводи. Днес съм изпратил писма до прокуратурата и министерство на транспорта по определени сигнали от г-н Иво Кръстев, който е действащ служител на ДАИ. Вчера г-н Колев поикса четири неща, които трябва да бъдат решени до 24 часа. Той твърди, че има корупционни практики и министър Ивайло Московски трябва да подаде оставка, защото той знае за тях. Аз твърдя, че такива практики няма. Г-н Колев твърди още, че има върнати на работа корумпирани служители, но аз не мога да коментирам решения на съда.

Това каза в предаването „Още от деня“ по БНТ депутатът от ГЕРБ Станислав Иванов, който е председател на Временната комисия в парламента, която разглежда сигналите на стачкуващия Николай Колев – Босия. „В комисията ще изискаме всички проверки, които са извършени от прокуратурата и институциите. Ние няма да ходим да се ровим и да разследваме. След като получим всички резултати, ние ще ги обсъдим и ще ги предоставим на заинтересованите страни.

Надявам се г-н Колев да прекрати стачката си. Очаквам още във вторник да сме получили резултатите от компетентните органи. Сигналите, които сме получили, ни връщат назад в годините, когато нямаше „бели стаи“. Не мога да твърдя на 100%, че няма корупционни практики, но със сигурност е почти невъзможно кандидат-шофьорът да измами системата. Има лицево разпознаване, има камери за наблюдение. Още веднъж ще повторя, че се надявам г-н Колев да прекрати стачката си“, завърши Иванов.