От последните минути! Избраха нов шеф на здравната каса! Ето кой е той

парламент

Доктор Дечо Дечев, единствен кандидат за шеф на здравната каса, бе избран преди минути от парламента. Депутатите гласуваха предложението на Здравната комисия в Народното събрание за управител на Националната здравноосигурителна каса да бъде избран именно той. “За” номинацията му гласуваха 124 депутати, един се въздържа. Решението бе прието, предаде ПИК.

Номинацията беше направена от управляващата коалиция. До избора се стигна след като проф. Камен Плочев беше освободен предсрочно.

По време на изслушването в комисията д-р Дечев заяви, че ще предприеме реформа в лекарствената политика. Той предлага и обединяване на Комисията за лечение в чужбина и Фонда за лечение на деца с НЗОК заради непрекъснатите проблеми за пациентите, свързани с лечението в чужбина.

Министърът на здравеопазването Кирил Ананиев поздрави д-р Дечев и посочи, че той може да разчита на неговата подкрепа. Готов съм със здравно-осигурителния модел, но ми е необходимо време да съгласувам с пратньорите от правителството. Приготвил съм и проучване сред българските граждани за посоката, в която ще върви този модел. Този модел ще бъде съгласуван и обсъждан с всички парламентарно и извънпарламентарно представените партии. Надявам се заедно с д-р Дечев да реилизираме този нов модел, коментира Ананиев от трибуната.

Напишете коментар

Вашият e-mail адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани със *